Dobrote iz Ajdine trgovinice

Skrivnost dobre hrane? V semenu, ki pade v zdravo zemljo in obrodi z energijo sonca in rok napolnjene sadove. V vsakomur, ki to hrano zaužije do polnosti.

Ajda_šparglji

Bio šparglji

~ iz BIOdinamične pridelave

Znanilci pomladi obetajo kraljevske kulinarične užitke, ki si jih pričarate kar v domači kuhinji. Obenem Vam nudijo tudi podporo telesu pri spomladanskem čiščenju.
 
Preizkusite številne recepte špargljevih kremnih juh ter rižot. Razvajajte se s svežimi v smoothijih ali v solatah, odlični so tudi za hip pokuhani ali popečeni. 
 

Cena: 8,00 EUR / 500g šopek.

LÜKAV z lešniki

Bio LÜKAV z lešniki

~ iz Ajdine kuhinje

Bogat slan veganski namaz in dodatek jedem. Ustvarimo ga z ocvrto čebulo in veliko lešniki ter doma sušenimi bio jabolkami, kar da tej delikatesi sladkasto, oreškasto noto. Uporabite ga kot namaz na kruh, ali kot podlago drugemu blagemu namazu, lahko ga dodajate pri kuhanju enolončnic, zelja, repe, z njimi zabelite krompir, testenine, zelenjavo, žgance, ajdovo kašo, zelenjavne zavitke, dodate na zelenjavne pite, pizze… Je izdaten in že pri manjši količini pripomore k oplemenitenju jedi.

Zakaj ne bi svojih dragih, poslovnih partnerjev ali sebe ob koncu leta obdarili z lokalno vegansko dobroto – prav posebnim časom se poda tudi prav posebno darilce – LÜKAV.

Cena: 6,50 EUR / 150g kozarec oz. 12,00 EUR za 330g kozarec LÜKAVEGA.

Sestavine: bio čebula, bio kokosovo olje, bio lešniki, bio ovseni kosmiči, bio sušena jabolka, piranska sol začimbe

VegiLux

Bio VEGILUX

~ iz Ajdine kuhinje

Všečna delikatesa za razvajanja, ustvarjena iz izbrane bio leče, bio suhih paradižnikov in bio začimb. Prefinjeno, rahlo pikantno noto mu dajo sušeni pelati, hladno stiskano olivno olje, čili ter sveže začimbe. Odličen na tople kruhke, finger food, čudovit pa je tudi kot omaka za testenine. Poskušamo zagotoviti čim več Ajdinih biodinamično pridelanih sušenih pelatov, ki dodatno krasijo našo bogato vegansko dobroto. Da bi ohranili svežino svežih zelišč, VEGILUXA ne pasteriziramo, svežega izdelamo po vašem naročilu, vi pa ga nato porabite v 7. dneh.

Namesto šopka, se na praznovanje k prijateljem odpravite s kozarčkom VEGILUXA iz Ajdine kuhinje.

Cena: 6,00 EUR / 150g kozarec oz. 11,00 EUR za 350g kozarec VEGILUXA.

Sestavine: bio leča, bio ekstra deviško olivno olje, bio sušeni paradižniki, bio kisle kumarice, bio čebula, kapre, bio gorčica, bio čili, bio začimbe, piranska sol

PONOVNO DOBAVLJIV!

Zbiramo prednaročila za poslovna darila…

Čemažev Pesto

Bio ČEMAŽEV PESTO

~ iz Ajdine kuhinje

Veganska presna omaka ali namaz, hladno pripravljen iz 70 % mladih, svežih čemaževih listov, extra deviškega bio olivnega olja in piranske soli. Čemažev je nabran na ustrezen dan in ter v istem dnevu tudi predelan. Odličen je kot namaz za kruh, dodatek pri sendvičih, v solatah, testeninah, rižu, kašah, namazih ter povsod, kjer bi sicer želeli dodati okus česna in soli. Je v ozkem kozarcu, tako, da ga boste tudi pri manjših odjemih odprtega hranili v hladilniku več tednov. Je gost in kremast. Nimamo dodanih oreščkov, tako da je uporaben za vse gurmane, tudi tiste z alergijami na oreščke.

ČEMAŽEV PESTO je čudovita ideja za osebno ali poslovno darilo vsem tistim, ki cenijo ročno ustvarjene dobrote iz sončnih Haloz. V prednaročilu pakiranje prilagodimo po Vaši želji.

Cena: 8 EUR / 175g kozarec.

Sestavine: listi svežega čemaža, bio ekstra deviško hladno stiskano olivno olje, piranska sol

Soncev Potres

Bio SONČEV POTRES

~ iz Ajdine kuhinje

Slana dobrota iz Ajdine kuhinje, ki s čudovito aromo praženih bio sončničnih semen obogati in dosoli jedi na mizi ali pri kuhanju. Naj domišljija ne pozna meja – uporabimo ga kot posip za testenine, rižote, juhe solate, sendviče, namaze, omake ali kar na žlico za v usta ob mali lakoti.

SONČEV POTRES je polna mera sonca iz lokalnih bio sončnic in piranske soli. Z veseljem vam ga pripravimo tudi v steklenih kozarcih, za osebna ali poslovna darila. Večjim uporabnikom pripravimo SONČE POTRES tudi v rinfuzi.

Cena: 4,50 EUR / vrečka 200g ali 5,50 EUR / kozarec 200g.

Sestavine: bio sončnična semena, piranska sol

Ajdove Hrustike

Bio AJDOVE HRUSTIKE

~ iz Ajdine kuhinje

Hrustljava  bio ajdova  dobrota, ki ji s praženjem dodatno poudarimo njen naravno močan karakter. Majhni in veliki  bodo z AJDOVIMI HRUSTIKAMI popestrili svoj  sladki ali slani  obrok, saj se pokice lepo podajo  tako v jogurt, domače muslije, kremne zelenjavne juhe, na solate, na kruh z marmelado, na  vrh kremnih  sladic… Lahko pa jih brezskrbno zobate ob vaši najljubši knjigi.

Z veseljem vam jih pripravimo tudi v steklenih kozarcih, za osebna ali poslovna darila. Večjim uporabnikom pripravimo AJDOVE HRUSTIKE tudi v rinfuzi.

Cena: 4,50 EUR / vrečka 200g ali 5,50 EUR / kozarec 200g.

Sestavine: bio ajda

Dobrote iz Ajdine kuhinje

“Ja, diši kak včasih, pa žmah ma tudi taki, kak je bil pri babici, ko je z grede prinesla mladi krompir, šalato pa žmahila.”